Theaterconcert Sonny’s Inc. in Spant!

Genietende mensen en magie van het theater met Sonny’s Inc.

Op zondag 02 oktober 2016 speelde Sonny’s Inc. in Spant! te Bussum, het was onze eerste officiële theaterconcert.
In de middag (Matinee) speelden we voor stichting “Vier het Leven” in een volle zaal met ouderen was het echt genieten. Stichting Vier het Leven werd in 2005 opgericht door Helma van Heerikhuize en Annerieke Vonk. Een lokaal initiatief dat is uitgegroeid tot een landelijke organisatie die sociaal culturele arrangementen verzorgt voor duizenden ouderen door heel Nederland.

Wij hadden een zeer gevarieerd programma. Wij begonnen ons concert met een akoestische setting en speelden mooie liedjes als: Cuando Cuando, Mi Tierra, Beautiful Maria of my soul, Reet Petite, What a wonderful world etc., de herkenbare liedjes werden meegezongen. Verder in het programma brachten we ook het swingende repertoire want het doel was om de oudere mensen ook in beweging te krijgen.  Na de show voor Stichting Vier het leven (waar we ongelooflijk veel energie van kregen) gingen we ons voorbereiden op de avondvoorstelling. We gingen heerlijk eten bij tapas restaurant La Cubanita in Bussum waar we overigens uitstekend verzorgd werden.

Weer terug in Spant! namen we nog wat stukken door en waren we klaar voor de avond, blij waren we met de vele bekende gezichten die we zagen maar ook van de mensen die voor het eerst kennis gingen maken met Sonny’s Inc.

Om 20.15 uur openden we onze show, de avondshow duurde een uur langer, na de pauze knalden we erin met onze uptempo songs en wat een feest was het in het theater. We zijn ontzettend blij met de vele reacties die we hebben mogen ontvangen. Speciale dank gaat uit naar ons geluid en lichtbedrijf TSR en onze VJ Vince, de samenwerking (prachtig licht, goed geluid en schitterende beelden) bracht deze show naar een nog hoger level.

Wij mochten van Wim Jordaan een prachtige recensie ontvangen. Wim hartelijk dank.
Lees onder het spraakmakende verslag.

Halverwege de nacht ontwaakte ik uit een mooie droom.
Op een bankje, onder de mooie mooie bomen van de Brink, zaten Rosanna Hofman en Tammi Terrel.
Tammi met het bekende blauwe petje en Rosanna in een prachtige jurk met daaronder schoenen waar een angstig mens hoogtevrees van krijgt.
Waar het gesprek precies over ging? Ik weet het niet. Als dames praten blijf je op gepaste afstand. Maar in het voorbijgaan hoorde ik Tammi zeggen: ‘Godskolere…Mijn Ain’t No Mountain High Enough! Wat heb je dat briljant vertolkt.’
Alles in het Nederlands, want in dromen kan alles.Uren daarvoor verruilden we de regen voor de warmte van Theater Spant in Bussum.
Naast de deur Evert Jan. Een hoge hoed, een meer dan feestelijk jasje en vriendelijke ogen.De toon was gezet.
Met een gemeend welkom van de man die alles had van een circusdirecteur van weleer, stapten wij in de tijdmachine van Sonny’s Inc. Geen ‘Hooggeeerd publiek’ maar ‘welkom en een mooie avond.’
Voor ons was het duidelijk; Evert Jan was het voorportaal van iets moois. En niks bleek minder waar.

Sonny’s Inc, de muzikale formatie onder leiding van Sonny Hoogwerf, ooit perfect verwoordt door Willem van Kooten ( Dit is pure partymuziek! Daar moet je gewoon bij zijn!) ging het theater in.
En wij waren erbij. Zeker wel.
Artiesten die de zalen en het plein tijdelijk verlaten en de beschutting zoeken van de theatermuren; het is een trend. Soms blijkt het een mooie keuze en even vaak is en blijft het een lastig verhaal.
Op voorhand zeker voor een band die zichzelf profileert als een Entertainmentband of Partyband. Hoe gaat het publiek daarop reageren?

Zonder spoor van overdrijven kan gezegd worden dat de muzikale tijdreis, langs diverse continenten en landen, uiterst ‘smooth’ verliep.
Geen veiligheidsgordels. Want voor wie het ‘eigen’ repertoire vooral bestaat uit de mooiste nummers van anderen, moet van goede huize komen. Wie de cover als middel of als wapen heeft, moet over twee belangrijke eigenschappen beschikken: muzikaliteit en een groot gevoel voor respect. En dat hebben de dames en heren van Sonny’s Inc.
Niks nadoen, niks geen imitaties. Maar vertolken met het hart.
Dat kan Sonny’s Inc. Niet alleen op een groot Kermisterrein, dat natuurlijk nooit gehalveerd mag worden, maar ook in de intimiteit van een theater.

We vlogen van Juan Luis Guerra zo in de armen van Lionel Ritchie en weer door, via Gloria Estefan, naar Earth Wind and Fire en Michael Jackson.
Fantastische muzikanten, in elk opzicht beeldschone zangeressen (Rosanna Hofman en Claudia Wagenmakers) en Sonny Hoogwerf
Als een soort van Evert ten Napel, die de kunst verstaat om de televisiekijker welkom te heten in het theater van een voetbalwedstrijd, loodste Sonny ons op briljante wijze langs zijn eigen muzikale helden. Welkom, welkom, welkom….niks meer of minder.
Soms met een bloedvaart en dan was er plotseling het rustpunt met Wonderful World, Mister Bojangles of Leun op mij.
Alles in vakken, ieder zijn deel en perfect gedoseerd.
Sonny’s Inc heeft de eer gehad om op bijzondere gebeurtenissen te mogen spelen, zoals het huwelijk van Prins Maurits en Prinses Marilene. Maar de band is er ook voor ons, de gewone stervelingen. De fans, de vrienden.
Massaal op komen draven op een zondagavond in oktober.
En geen moment voor niks.
Opzet geslaagd, volgend jaar weer.
Toch?

OVERZICHT
VORIGE
VOLGENDE

BOEK NU EEN ONVERGETELIJKE AVOND MET SONNY’S INC.

Een avond met Sonny’s Inc. is er werkelijk één om nooit te vergeten.

Wij spelen met heel veel plezier op bedrijfsevenementen, bruiloften, studentenfeesten, openbare podia en andere partijen. Of het nu voor 50 of 5000 mensen is, wij zien het als een uitdaging van elk feest een onvergetelijke happening te maken.

Vul ons aanvraagformulier in om een geheel vrijblijvende offerte te ontvangen.

NAAR AANVRAAGFORMULIER

BEL MIJ TERUG