LATIN FLAVOUR


Sonny’s Inc. – Latin Flavour

Het album Latin Flavour is een heerlijke luister cd geworden met oude liedje en klassiekers verpakt in een latin jasje. Het album is geproduceerd door Jan Peter Sträter. Lees het fantastische stuk dat Telegraafjournalist René Steenhorst schreef over het album.

Het is aanwezig in elk van zijn lichaamscellen en verweven met zijn hele persoon… de ‘Latin Flavour’, de geuren, smaken, geluiden, ritmen en kleuren van de Latijns-Amerikaanse cultuur, ze zitten allemaal ín Sonny Hoogwerf.

Niet verwonderlijk, de in Zweden geboren en in Nederland opgegroeide leadzanger van de ambitieuze partyband Sonny’s Inc., heeft Spaans-Surinaams bloed door de aderen stromen. En alleen al uit die combinatie van Spaanse passie en Zuid-Amerikaanse vurigheid, gedrenkt in Hollandse degelijkheid, kan voor een aartsmusicus als Sonny een onbedwingbare drang voortkomen om zich onder te dompelen in de muziek die zijn hartstocht verwoordt.

Sonny straalt dan ook zichtbaar bij de gedachte aan azuurblauwe wateren, zinderende zonneschijn, golven die uiteenspatten op de grillige rotsen van een palmeneiland. Het brengt hem dichter bij zijn Latin roots.

Het lijken wellicht clichébeelden op zinnenprikkelende vakantieposters, toch roept Sonny Hoogwerf deze impressies heel bewust op met de muziek van zijn band. Er is een immense behoefte aan vakantiesfeer, betoogt hij, een hang naar af en toe onbekommerd kunnen leven, aan een zorgeloze blijheid. En wat is daar op tegen in een wereld die toch al zo vol spanningen, tegenstellingen en oneindig veel menselijk verdriet is?

Even een break met ontspannende muziek om de batterij weer op te laden. Eigenlijk is het een levensbehoefte, die velen herkennen. Juíst Nederlanders, zo ervaren de zeven leden van Sonny’s Inc., ontdooien wanneer ze worden blootgesteld aan tropisch temperament. “Als een party niet loopt, niet op gang wil komen, dan zetten we de ‘Latin Flavour’ in”, zegt Sonny. “En onmiddellijk, al bij de eerste Latin-klanken, breekt het ijs. Het is soms wonderlijk om te ervaren: de zon begint meteen in hun gezichten te schijnen. Nederlanders hebben gevoelsmatig heel veel met de Latin-muziek. Dat Latin-element vind je dan ook terug in het repertoire van veel Nederlandse artiesten. Veel songs ‘linken’ met vakantiebestemmingen in Spanje, Portugal, Brazilië, Mexico en Italië. Het ritme, de vrolijkheid van die culturen, het je weer even kunnen terugbrengen in een vakantieatmosfeer, dát is wat deze muziek geliefd en zeer populair maakt. Vooral op dat soort momenten is het heerlijk om te entertainen.”

Theater- en concertzalen, stads- en dorpspleinen en feesthallen staan dan ook onmiddellijk op hun kop wanneer Sonny’s Inc. grote partyhits als ‘Wawakilele’ (uit 2000) en ‘Mambóleo’ (2003) laat klinken. Dan is er bij velen de vaak nog verse herinnering aan het tapas eten en wijn drinken op een terras tijdens een zwoele Spaanse zomeravond aan zee in Torremolinos, Gran Canaria of Marbella. Of zijn er de mijmeringen aan de schoonheid van Puerto Rico, de mystieke esthetiek van Italië of de onbesuisdheid van Brazilië. De temperatuur loopt snel op bij concerten van Sonny’s Inc., in wezen de volmaakte ‘sunshine-band’ die moeiteloos live caramboleert tussen mambo, bossa nova, samba, calypso, merengue en andere ritmen uit de Latin-windstreken.

Het zat er al een beetje in. Vroeg of laat, zo veel was wel zeker, zou Sonny’s Inc. de weg van de Latin-muziek inslaan. Na succesvolle albums als ‘Celebrate Life’ (1992), ‘Live at Odeon’ (1998) en ‘Discover’ (Live at De Heeren van Aemstel’, 2002), is er dan nu – hoe kan het ook anders… – ‘Latin Flavour’. Een exotische, uitdagende, prikkelende cd met prachtige arrangementen en composities van Jan-Peter Sträter en zang van de tweetalig opgevoede Sonny Hoogwerf, die naast het Nederlands het Spaans als zijn moedertaal beschouwt.

Verwonderlijk is evenmin dat Latin Flavour dan ook veel Spaanstalige hits bevat. “Samen met de band heb ik gekozen voor songs, veel typische luisterliedjes, waarmee wij wat hebben… Zoals ‘Sway’, de Engelse versie van ‘Quién Sera’, een popsong met een mambo-beat uit 1953 van de Mexicaanse componist Pablo Beltrán Ruiz. Maar ook ‘El Bodeguero’ van Emanuel en ‘A Puro Dolor’ van Victor Adrian. En wat te denken van ‘Shame and Scandal (in the family)’, een brutale song uit 1940 over een overspelig Jamaicaans ‘huishouden van Jan Steen’. En niet te vergeten de zinderende tropische wereldhit uit 1982 van Kid Creole & The Coconuts ‘Annie I’m not Your Daddy’.

Met dit temperamentvolle album ‘Latin Flavour’ is Sonny’s Inc. klaar voor de zomer. Wat zeg ik? Klaar voor élke zomer…!

René Steenhorst, muziekjournalist

Dagblad De Telegraaf

BOEK NU EEN ONVERGETELIJKE AVOND MET SONNY’S INC.

Een avond met Sonny’s Inc. is er werkelijk één om nooit te vergeten.

Wij spelen met heel veel plezier op bedrijfsevenementen, bruiloften, studentenfeesten, openbare podia en andere partijen. Of het nu voor 50 of 5000 mensen is, wij zien het als een uitdaging van elk feest een onvergetelijke happening te maken.

Vul ons aanvraagformulier in om een geheel vrijblijvende offerte te ontvangen.

NAAR AANVRAAGFORMULIER

BEL MIJ TERUG