DISCOVER – LIVE AT DE HEEREN VAN AEMSTEL


Sonny’s Inc. – ‘Discover’ live in de Heeren van Aemstel

De cd van Sonny’s Inc., ‘Discover’, live opgenomen in ‘De Heeren van Aemstel’ in Amsterdam, is werkelijk een regelrecht feest. Een muzikale party vol energie en romantiek. De cd is representatief voor wat u op een concert kan beleven, het accent van ‘Discover’ live in de Heeren van Aemstel ligt vooral op het latin repertoire van Sonny’s Inc.

Cd-linernotes SONNY’S INC. René Steenhorst

Uitgerekend de man die ooit bekend stond als de spraakwaterval van de Nederlandse radio, heeft slechts weinig woorden nodig om de muzikale ziel van Sonny’s Inc. kernachtig te typeren. “Dít?”, zegt Willem van Kooten, die ooit als Veronica’s discjockey Joost den Draaijer onuitwisbare nationale bekendheid verwierf, “Dit is pure partymuziek! Daar moet je gewoon bíj zijn.”

Van Kooten, nog immer boordevol hitgevoel, heeft volkomen gelijk. Want ook deze nieuwe cd van Sonny’s Inc., ‘Discover’, live opgenomen in ‘De Heeren van Amstel’ in Amsterdam, is werkelijk een regelrecht feest. Een muzikale party vol energie en romantiek.

Zelfs al bevind je je als toehoorder niet ín de zaal, de discotheek of op het plein waar de concerten van de groep zich afspelen, dan nog ben je er – via ‘Discover’- live bij. Zet het album op, sluit desnoods je ogen, en laat de wervelende en opzwepende hitmuziek van Sonny’s Inc. in een hoog tempo over je heen komen – dan ben je deelgenoot van het concert! Het ritme neemt vanzelf bezit van je…
Het geheim van die goed geslaagde sfeeroverdracht van podium en zaal naar de geluidsdrager, heeft alles te maken met het muzikale doel dat de leden van Sonny’s Inc. zichzelf stelden toen ze in 1989 als band ontstonden. Ze streven niet alleen eenvoudige doch krachtige uitgangspunten na als ‘plezier, positiviteit en ongecompliceerdheid’ in het repertoire. Ook ‘goed in het gehoor liggende muziek’ en ‘hoogstaande kwaliteit’ zijn kenmerkend voor de optredens van Sonny’s Inc. Luister in dat verband ook eens naar het vorige album ‘Live at Odeon’.

“Wij zijn een absolute live-band. En allemaal entertainers pur sang. Sfeermakers”, zegt Sonny Hoogwerf, de gepassioneerde zanger, oprichter en naamgever van de groep. “Live musiceren is echt het leukste wat er is! Ons uitgangspunt is een goede atmosfeer neerzetten. De interactie met de mensen in de zaal, daar zetten we álles op in. Zorgen dat de party waar iedereen zo naar heeft uitgezien, ook zó wordt zoals men het zich heeft voorgesteld. Wíj hebben als band pas een goed gevoel wanneer mensen zich vermaakt hebben of zich even helemaal hebben kunnen laten gaan. Zoals bijvoorbeeld op paleis Het Loo, tijdens het huwelijk van prins Maurits en prinses Marylene. Een ook voor ons onvergetelijke gebeurtenis. Of bij feesten rond oud-minister Onno Ruding, advocaat Abraham Moszkowicz, binnenhuisarchitect Jan des Bouvrie, en tal van andere bedrijfsparty’s. Zeg nu zelf: het is toch prachtig als een hoogwaardigheidsbekleder op de dansvloer ineens uit ‘het protocol’ stapt, zich van zijn formele keurslijf ontdoet en ineens zichzelf wordt?”

Dan, met een lichte fonkeling in de ogen, volgt een voorzichtige ontboezeming: “Weet je, onze droom als band is ooit een eigen show in ons eigen theater te hebben. Ach, wat zou dát geweldig zijn! Maar er is daartoe nog een lange weg te gaan.”

Willem van Kooten lijfde Sonny’s Inc. bij zijn platenlabel Red Bullet in, nadat hij Sonny Hoogwerf in 1998 had zien optreden in de finale van het Nationaal Songfestival. “Hij zong een exotisch getinte lied ‘Wawakilele’, dat ook op deze nieuwe cd staat, en stal daarmee mijn hart. Ik dacht eerst dat Sonny een solozanger was; hij had immers twee achtergrondzangeressen bij zich. Maar hij bleek ‘the frontman’ van een geweldige band, waarvan ik onmiddellijk onder de indruk was. Sonny’s Inc., het zijn echte vakmensen! Ze kunnen werkelijk álles spelen – van repertoire van Michael Jackson tot en met Tom Jones.”

Het absolute gehoor van de kenner Van Kooten is ook nu weer fabelachtig: Sonny’s Inc. heeft een uitstekende blazers- en ritmesectie. Met trompettist David Rockefeller (ook New Cool Collective), de saxofonisten Peter Lieberom (speelt ook bij Candy Dulfer’s Funky Stuff) en Arjan Muusz. En: gitarist Dirk van der Wal, keyboardspeler Roland Gaedtgens, bassist Huig Ouwehand en drummer Ramon Braumuller.

Tijdens de optredens van Sonny’s Inc. passeren, naast eigen composities, veel hits van nu en toen de revue. Al dan niet verpakt in een eigentijds jasje, voorzien van een swingend of juist romantisch ritme, overgoten met een exotisch sausje of in de vorm van een sprankelende medley. Zo bevat dit album ‘Discover’ onder meer hits van The Merrymen (‘Big Bamboo’), Kool & The Gang (‘Too hot’), Tom Jones (‘Sexbomb’), Barry Manilow (‘Copacabana’) en Brian Adams (‘I am ready’). “Muziek dus waar je echt blij van wordt”, zegt Sonny Hoogwerf.

En hij voegt daaraan toe: “Wij worden een coverband genoemd. Daar wordt door sommige mensen in de muziekbranche wel eens wat laatdunkend over gedaan. Maar wat is er eigenlijk mis met het spelen van het werk van andere componisten en andere topsterren?! In de wereld van de klassieke muziek wordt niet anders gedaan! Honderden orkesten houden zich wereldwijd fulltime bezig met het coveren van klassieke componisten. Er zijn duizend-en-één manieren om een symfonie van Beethoven uit te voeren, of het ooit door Frank Sinatra gezongen ‘All of me?’ te vertolken? Neem alleen het ‘Michelle’ van The Beatles… het is ontelbare keren door andere artiesten ten gehore gebracht en op de plaat gezet. Lennon en McCartney zijn alleen al miljonairs geworden door de royalties van die ene song.”

De uitdaging is, zo stelt Sonny, “om iets van jezelf te stoppen in ‘klassiekers’ uit de wereld-audiotheek, er je eigen creativiteit op los te laten en iets van deze tijd te maken. Er is geen componist die een onwrikbaar slot op zijn werk heeft. Ach weet, luister naar onze muziek, ervaar onze show, Discover ons gewoon…”

BOEK NU EEN ONVERGETELIJKE AVOND MET SONNY’S INC.

Een avond met Sonny’s Inc. is er werkelijk één om nooit te vergeten.

Wij spelen met heel veel plezier op bedrijfsevenementen, bruiloften, studentenfeesten, openbare podia en andere partijen. Of het nu voor 50 of 5000 mensen is, wij zien het als een uitdaging van elk feest een onvergetelijke happening te maken.

Vul ons aanvraagformulier in om een geheel vrijblijvende offerte te ontvangen.

NAAR AANVRAAGFORMULIER

BEL MIJ TERUG